sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kasvisvuoka

Kevyt kasvisversio lasagnesta syntyy helposti uunissa, kokeile vaikka :)

Noin 8 annosta

Raaka-aineet:

- Paketti tofua
- Puolikas kesäkurpitsa
- Pieni munakoiso
- Purkki ruskeita papuja
- 2 porkkanaa
- Ruskea sipuli
- 3 tomaattia
- Purkki yrttitomaattimurskaa (noin 500g)
- Täysjyvä lasagnelevyjä
- Tuoretta basilikaa
- Kasvisliemikuutio
- Mustapippuria
- Valkopippuria
- Yrttisuolaa
- Öljyä
(- Aurajuustoa)

Välineet:

- Lasagnevuoka
- Paistinpannu
- Kauha
- Iso veitsi
- Leikkuulauta
- Raastinrauta

Vaikeus:Aika: 1,5h

Aloita käsienpesulla :)
Huuhtele hyvin kaikki kasvikset!
Pilko sekä sipuli että tofu pieniksi kuutioiksi.
Raasta porkkanat.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Laita liraus öljyä pannulle ja ruskista sipuleita, porkkanoita ja tofupaloja.
Sillä aikaa siivuta ohuiksi kesäkurpitsa sekä munakoiso.
Lisää tomaattimurska sekä ruskeat pavut pannulle.
Murenna joukkoon kasvisliemikuutio sekä lisää pippurit ja hienonnettua basilikaa.
Tarkista kastikkeen maku.
Öljyä lasagnevuoka.
Asettele vuoan pohjalle kesäkurpitsa ja munakoisosiivuja.
Ota kauhalla päälle hieman tomaattikastiketta.
Asettele päälle lasagnelevyjä.
Toista kolme edellistä kohtaa, kunnes kastike ja siivut loppuvat.
Päällimmäiseksi asettele vielä lasagnelevyjä.
Leikkaa 3 tomaattia ohuiksi siivuiksi ja peitä lasagnelevyt niillä.
Lirauta tomaattien päälle kevyesti vielä öljyä, ripaus yrttisuolaa ja halutessasi aurajuustomurusia.
Anna vuoan muhia uunissa noin 45min ja vetäytyä vielä 10min ennen tarjoilua.



Palanen kasvisvuokaa :)


Hyvää ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti