Noin 3 annosta
Raaka-aineet:
Gillilautaselle grillimakkaroita, maissin tähkiä ja salaattia sekä:
Possun kaslerpihvit:
Marinadi:
- 1dl öljyä
- Valkosipulijauhetta
- Ripaus suolaa
- Ripaus sokeria
- Pieni sipuli
- Chilijauhetta
- Mustapippuria
- Soijakastiketta
- Liraus punaviiniä
Vaikeus: * Aika: Valmistus 10min, marinointi: yön yli
Raikas kermaviilikastike:
- Purkki kevyt kermaviiliä
- Nippu tilliä
- 10cm pätkä kurkkua
- 1rkl sinappia
- 1tl ketsuppia
- Muutama kesäsipulin varsi
- Sitruunapippuria
- Yrttisuolaa
Vaikeus: * Aika: 5min
Välineet:
- Grilli
- Lihanuija
- Kannellinen astia
- Leikkuulauta
- Iso veitsi
- Kulho
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Sakset
Pese aluksi kädet.
Aloita pihvimarinadin valmistus pilkkomalla sipuli pieneksi.
Lisää kannelliseen astiaan öljy, mausteet, sipulisilppu, tilkka soijakastiketta sekä loraus punaviiniä.
Sekoita.
Leikkaa liha pihveiksi, nuiji kevyesti, kääntele marinadissa ja jätä marinoitumaan jääkaappiin suljettuun astiaan yöksi. Seuraavana päivänä ota liha marinadista ja grillaa se keskilämmöllä läpikypsäksi.
Voit valmistaa myös kermaviilikastikkeen edellisenä päivänä ja jättää sen jääkaapiin maustumaan.
Aloita sen tekeminen kumoamalla kermaviilipurkki kulhoon.
Sen jälkeen silppua kesäsipulit sekä kurkku pieniksi ja sekoita kermaviiliin.
Sekoita sinappi ja ketsuppi joukkoon.
Lisää mausteet ja sekoita.
Viimeisenä saksi tilli joukkoon ja sekoita.
Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
Valmista grillilautaselle seuraksi vihreä salaatti esimerkiksi avokadosta, tomaatista, kurkusta, kesäsipulista sekä salaattijuustosta.
Grillaa lihojen kanssa samaan aikaan makkarat, joihin voit tehdä viiltoja ennen grillausta.
Grillaa myös maissintähkät ja sipaise hiukan voita niiden päälle, kun ne ovat kuumina lautasella.
Tarjoa grillilautanen uusien perunoiden, voin, yrttisuolan sekä tillin kera :)
Valmis herkullinen grillilautanen! |
Kermaviilikastike sekä vihersalaatti avokadosta :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti