Sienet ovat täällä! Poimi omasi metsästä ja loihdi niistä ihnan kermainen kanttarellikastike pannupihvien seuraksi :)
Noin 4 annosta
Raaka-aineet:
Pannuihvit:
- 400g naudan jauhelihaa
- 1 ruskea sipuli
- 1 kananmuna
- Noin ½dl korppujauhoja
- Tuoretta persiljaa
- Juustokuminaa jauheena
- Mustapippuria
- Valkopippuria
- Suolaa
Porkkana-perunamuusi:
- 3 porkkanaa
- 5 jauhoista perunaa
- Vettä
- Nokare voita
- Suolaa
- Maitoa
Kanttarellikastike:
- Noin litra kanttarelleja
- 1 pieni ruskea sipuli
- Voita
- Purkki kuohukermaa
- 1 haarukallinen vehnäjauhoja
- Vettä
- Kasvisliemikuutio
- Valkopippuria
- Suolaa
Välineet:
- Kattila
- 2 paistinpannua
- Kulho
- Ruokalusikka
- Haarukka
- Muki
- Desimitta
- Kauha
- Paistinlasta
- Perunasurvin
- Leikkuulauta
- Iso veitsi
Vaikeus: ** Aika: 40min
Aloita käsien pesusta.
Laita kattilaan vettä kiehumaan.
Kuori sekä pilko pieniksi perunat ja porkkanat.
Sirota ripaus suolaa keitinveteen. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi.
Sillä välin tee pihvitaikina:
Ruskista pannulla sipuli.
Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon kananmuna, mausteet ja korppujauhot.
Lisää jauhelihataikinaan ruskistetut sipulit sekä silppua joukkoon tuoretta persiljaa.
Paista pihvit pannulla kypsiksi.
Ota perunat ja porkkanat pois kuumalta levyltä, mutta älä kaada vesiä menemään.
Aloita kanttarellikastikkeen valmistus ruskistamalla sipuleita ja sieniä voissa pannulla.
Valmista jauhosuuruste mukiin ottamalla haarukallisen vehnäjauhoja mukin pohjalle ja lisäämällä vain tilkka vettä päälle.
Sekoita tasaiseksi seokseksi ja lisää muki täyteen vettä.
Kaada suuruste ja kerma pannulle, sekoita.
Lisää mausteet kastikkeeseen.
Tarkista maku.
Kaada perunoista ja porkkanoista suurin osa vedestä pois, mutta jätä tilkka kattilan pohjalle.
Survo perunasurvimella.
Lisää joukkoon tilkka maitoa, nokare voita ja ripaus suolaa.
Tarkista maku ja tarjoile kuumana :)
Valmis annos syksyisiä herkkuja lautasella! :) |
Mehevää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti