keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pitaleivät

Leivo itse ihanat pitaleivät ja täytä oman makusi mukaan esim. salaatilla, kasviksilla,pulled porkilla, kebablihalla, kanalla ja kastikkeilla! Saat leivistä myös hiukan terveellisemmät leipomalla ne hiivaleipäjauhoihin ja heittämällä siemeniä sekaan :)

Noin 8 pitaleipää

Raaka-aineet:

- 7dl hiivaleipäjauhoja
- 2rkl pellavansiemeniä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 2,5dl vettä
- 1tl suolaa
- 2rkl öljyä

Välineet:

- 2 kulhoa
- Kahvimuki
- Desimitta
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Kaulin
- Kevyt keittiöpyyhe
- Leivinpaperia
- Uunipelti

Vaikeus:Aika: 1h

Pese aluksi käpäläsi.
Sekoita aluksi toiseen kulhoon jauhot, kuivahiiva, pellavansiemenet sekä suola.
Lämmitä vettä kahvimukissa hiukan yli kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta).
Kaada lämmin vesi toiseen kulhoon ja lisää jauhoja pikkuhiljaa samalla sekoittaen voimakkaasti ruokalusikalla.
Kun taikina alkaa olla paksua, lisää öljy ja aloita käsillä vaivaaminen.
Vaivaa leipätaikinaa käsin, kunnes se irtoaa kulhon reiunoista.
Jätä noin puoleksi tunniksi kohoamaan keittiöpyyhkeen alle lämpimään paikkaan.
Kun taikina on kaksinkertaistunut, laita uuni 225 asteeseen.
Tee taikinasta 8 palaa ja kaulitse ne kevyesti pyöreiksi ja littanoiksi. Tähän saatat tarvita vielä hyppysellisen jauhoja, jottei taikina tartu pöytään/kaulimeen :)
Älä tee leipiin reikiä!! Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa pullukoiksi.
Paista uunissa noin 10min, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet vähän väriä.
Anna jäähtyä hetki, leikkaa taskuiksi ja täytä mieleisilläsi täytteillä!


Uunituoreet pitaleivät!

Tässä oma täytetty leipäni, nams!

Mehevää ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti