lauantai 15. helmikuuta 2014

Merimiespihvi jauhelihasta

Merimiespihvi on klassinen, hyvä ruoka, jonka yksinkertaiset maut tekevät siitä varsin maukkaan! Mietin tässä eräänä päivänä, mitä tekisin ruoaksi ja jostain pään perukoilta mieleeni putkahti merimiespihvi, jota en ole syönyt ainakaan vuoteen. Pitihän sitä sitten kokeilla, mutta pihviliha puuttui. Eipä siinä muuta kuin soveltamaan - jauhelihaa tilalle ja tälläinen herkku olisi nyt tarjolla! :)

Noin 4 annosta

Raaka-aineet:

- 400g naudan jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 5-6 kiinteää perunaa
- Maustepippuria
- 1tl suolaa
- 1½ lihaliemikuutiota
- 3dl vettä
- Rasvaa voiteluun


Välineet:

- Liekkuulauta
- Iso veitsi
- Juuresharja
- Uunivuoka
- Pieni muovipussi
- Pieni kattila
- Desimitta

Vaikeus: ** Aika: 50min

Pese ensiksi kädet.
Laita uuni lämpenemään 200asteeseen.
Pujota kätesi pakastepussiin ja voitele vuoka sillä, niin ei kädet likaannu :)
Pese perunat ja leikkaa niistä melko ohuita viipaleita. Perunoita ei ole pakko kuoria!
Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja ripsuttele päälle hiukan maustepippuria sekä suolaa.
Silppua sipuli pieneksi.
Nypi suurin osa jauhelihasta pieninä paloina perunaviipaleiden päälle ja lisää 3/4 sipulisilpusta jauhelihojen päälle.
Lisää loput perunaviipaleet seuraavaan kerrokseen, samoin jauhelihat ja sipulit.
Ripottele päälle vielä maustepippuria.
Keitä 3dl vettä kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot sekaan.
Kaada liemi tasaisesti merimiespihvivuokaan.
Paista ruokaa uunissa noin 25-30minuuttia.
Tarjoile ja nauti! :)


Herkkuannos lautasella :p

Uunituore merimiespihvi jauhelihasta!

Makoisaa ruokahalua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti