keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Suklaa-appelsiinitäytekakku

Nyt blogin hetki sitten olleiden 1v. synttärien kunniaksi postaan teille ohjeen synttärikakusta :) Kakun pohja on hiukan muunneltu sokerikakun ohje, joten tähän ei tarvitse nähdä mieletömästi vaivaa saadakseen hyvän lopputuloksen!

Pieni kakku, noin 6-8 annosta

Raaka-aineet:

- 3 kananmunaa
- 1½dl sokeria
- ½dl tummaa kaakaojauhetta
- 1½-2dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 200g mascarpone-juustoa
- Nokare voita vuuan voiteluun

Täyte:
- Appelsiinimarmeladia
- Kostukkeeksi muutama rkl appelsiinimehua

Päälle:
- 2dl kuohukermaa
- 2rkl kaakaojauhetta
- 1tl vaniljasokeria´
- Ananaskirsikoita
- Kultaisia nonparelleja

Välineet:

- Kulho
- Sähkövatkain
- Desimitta
- Siivilä
- Teelusikka
- Ruokalusikka
- Taikinakaavin
- Pieni kakkuvuoka (mieluiten silikonia)
- Sahalaitainen iso veitsi
(- Koristepursotin)

Vaikeus: **½ Aika: Noin tunti

Pesethän aluksi kädet!
Laita uuni kuumenemaan 225asteeseen.
Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa sekaan pienellä teholla mascarpone-juusto.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne osissa taikinaan.
Jos haluat taikinasta tummempaa, lisää vielä kaakaojauhetta, mutta tarkista silloin myös sokerin määrä!
Voitele kakkuvuoka.
Kaavi taikina vuokaan ja paista kakkua noin 20-25min uunin alatasolla.
Nosta kakku uunista, kumoa lautaselle ja anna jäähtyä.
Sillä aikaa lisää kerman sekaan vaniljasokeri sekä kaakaojauhe ja vatkaa se vaahdoksi.
Kakun jäähdyttyä, leikkaa se kahteen osaan. Isolla sahalaitaisella veitsellä se käy helpoiten :)
Kostuta kakku appelsiinimehulla.
Levitä kakun väliin appelsiinimarmeladia haluamasi määrä.
Laita kakun kansi paikalleen ja levitä päälle suurin osa kermavaahdosta.
Voit koristella kakkua vielä pursottamalla kermaa sen pinnalle.
Lisää nonparellit ja ananaskirsikat.
Tarjoile!


Valmis kakku!

Ja vielä viipale ;)

Käy kiinni! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti