maanantai 9. kesäkuuta 2014

Lohitäytteiset uuniperunat

Ruokaisat uuniperunat riittävät syötäväksi sellaisenaan tai salaatin kanssa. Peruna on kesällä maukkaimmillaan ja uuniperuna sopii valmistettavaksi myös grillissä miedolla lämmöllä :) Tällä samalla reseptillä voit kokeilla myös lohen sijasta katkaraputäytteisiä uuniperunoita.

4-6 uuniperunaa

Raaka-aineet:

- 4-6 isoa rosamunda-perunaa
- 1 purkki smetanaa
- 1 purkki creme fraisheä
- Noin 300g savulohta
- Pari kevätsipulia varsineen
- ½ nippua tuoretta tilliä
- Puolikkaan sitruunan mehu
- 1tl sokeria
- Hyppysellinen yrttisuolaa
- Sitruunapippuria
- 1-2rkl sinappia
- Öljyä

Välineet:

- Alumiinifoliota
- Juuresharja
- Kulho
- Haarukka
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Iso veitsi

Vaikeus: * Aika: Noin tunti

Pese aluksi kädet.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese perunat.
Pistele perunoihin haarukalla reikiä joka puolelle.
Revi alumiinifoliosta sopivat palaset, joiden sisälle peruna mahtuu.
Aseta peruna foliolle ja kaada sen päälle vielä pinen pieni tilkka öljyä.
Paketoi peruna folioon.
Laita folioidut perunat uunipellille ja pistä ne uunin keskitasolle tunniksi.
Valmista täyte kumoamalla ensin kulhoon smetana ja creme fraishe.
Silppua tilli sekä kevätsipuli pieneksi ja sekoita joukkoon.
Purista puolikkaasta sitruunasta mehu joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää yrttisuola, sokeri, sitruunapippuri sekä sinappi ja sekoita.
Lusikoi viimeisenä lohi pieninä lohkoina sekaan ja sekoita varovasti.
Tarkista maku ja lisää mausteita vielä tarvittaessa.
Laita täyte jääkaappiin odottelemaan.
Ota perunat uunista hetkeksi jäähtymään ennen tarjoilua.
Avaa folio, leikkaa perunaan syvä viilto keskelle ja lusikoi täytettä siihen.
Tarjoile!


Lohitäytteinen uuniperuna valmiina syötäväksi :p


Maukasta ruokahalua! :)

2 kommenttia: