perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kesäinen kaalilaatikko

Varhaiskaalit ovat juuri valloittaneet kauppojen vihannesosastot! Nyt siis kannattaa ostaa kaalia ja loihtia kesäpöytään herkullista kaalilaatikkoa :p

Noin 6 annosta

Raaka-aineet:

- Noin 1,5kg kaalia
- 1 ruskea sipuli
- 400-500g sika-nautajauhelihaa
- 2 isoa porkkanaa
- 2dl riisiä
- 5dl vettä
- Kasvisliemikuutio
- Valkopippuria
- Mustapippuria
- Suolaa
- Voita/margariinia
- Noin 2rkl tummaa siirappia

Välineet:

- Iso veitsi
- Leikkuulauta
- Iso paistinpannu
- Kattila
- Uunivuoka
- Desimitta
- Kauha

Vaikeus: ** Aika: Noin 2 tuntia

Pese käpälät.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Laita 5dl vettä kiehumaan ja murustele sekaan kasvisliemikuutio.
Pese sen jälkeen kaalit ja porkkanat.
Kuori sipuli ja silppua se pieneksi.
Laita kiehuvaan veteen riisit ja keitä lähes kypsäksi. Vettä jää kattilaan, mutta älä kaada sitä pois!
Samalla, kun riisit kiehuvat, ruskista ensin sipuleita pannulla ja kippaa jauhelihat sekaan.
Mausta jauheliha mustapippurilla ja suolalla.
Pilko kaalit ja porkkanat pieneksi.
Lisää kaalit jauhelihan sekaan, jotta ne pehmenevät hieman ennen uuniin menoa.
Jos kaalit eivät mahdu kaikki paistinpannulle, laita osa riisin sekaan.
Sekoittele.
Voitele uunivuoka.
Kaada jauhelihat, kaalit ja riisit vesineen uunivuokaan.
Sekoita porkkanat sekaan.
Mausta vielä suolalla, valkopippurilla ja siirapilla.
Levitä vielä laatikon päälle muutama viiru siirappia sekä pari nokaretta voita.
Paista uunissa 225 asteessa ensin ½tuntia, jonka jälkeen käännä uuni 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä tunti.
Mitä kauemmin laatikko hautuu, sen parempaa siitä tulee :p
Tarjoile kaalilaatikko puolukkahillon kera!


Maukasta kaalilaatikkoa lautasella :)


Kesäistä ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti