tiistai 24. kesäkuuta 2014

Varhaisperunasalaatti

Suomalaiseen kesään kuuluu perunasalaatti! Parempaa se on tietysti itse tehtynä. Syö tätä herkkua vaikkapa makkaran, pihvin tai grillikasvisten kylkiäisenä. Taatusti tulee hyvää ;)

Noin 4-6 hengelle

Raaka-aineet:

- Noin 10 varhaisperunaa
- Purkki ranskankermaa
- 3-5rkl kevytmajoneesia
- 1 iso suolakurkku tai 5-7 cocktailkurkkua
- 1-2 kesäsipulia versoineen
- 1rkl sitruunamehua
- 1tl sinappia
- Sitruunapippuria
- Valkopippuria
- Suolaa

Välineet:

- Kattila
- Veitsi
- Leikkuulauta
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Kulho

Vaikeus:Aika: Noin 30min

Pese kädet.
Varhaisperunoiden määrä riippuu siitä, minkä kokoisia ostat, joten muista ottaa huomioon myös syöjien määrä :)
Pese perunat.
Keitä perunat kypsiksi.
Kuutioi sillä aikaa suolakurkut.
Silppua myös sipulit.
Kun perunat ovat keitetty ja jäähtyneet hetken, leikkaa ne pieniksi paloiksi.
Kumoa ainekset kulhoon ja sekoita niihin ranskankerma ja majoneesi.
Sekoita joukkoon sitruunamehu sekä sinappi.
Sekoita joukkoon mausteet ja tarkista maku!
Tarjoile kylmänä :)




Kesän raikasta ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti