perjantai 29. marraskuuta 2013

Lämmin pekoni-tofusalaatti

Nyt olisi vaihteeksi salaattiohjeen vuoro. Tämä salaatti sopii erittäin hyvin pääruoaksi, sillä se on hyvin ruokaisa. Keksin ohjeen eräänä sunnuntaina, kun jääkaapissa majaili kimpale tofua ja paketti pekonia, jota en ollutkaan käyttänyt edellisenä päivänä. Päätin siis tehdä niistä jotain maukasta, mutta mieleni ei tehnyt riisiä, pastaa tai muuta sellaista, joten väkersinpä sitten aineksista salaatin :) Tulee muuten todella hyvää ja vaikka olisitkin hieman skeptinen tofun suhteen, tämä salaatti sulattaa varmasti sydämesi - on testattu elävällä karnivorilla, joka karttaa kaikkea kasvisruokaa :D

4 annosta

Raaka-aineet:

- Kokonainen pieni jäävuorisalaattikerä
- 1 paprika
- 3 tomaattia
- ½ kurkku
- Paketti (100g)  Chili-salaattijuustoa
- Paketti pekonia (150-200g)
- Noin 250g tofua

Välineet:

- Paistinpannu
- Terävä veitsi
- Leikkuulauta
- Paistinlasta

Vaikeus:Aika: 15-20min

Pese kädet.
Huuhtele kaikki kasvikset kylmällä vedellä.
Leikkaa pekonisiivut 3 osaan ja kuutioi tofu.
Laita pekonit pannulle ja ruskista hetki, jotta pekonista alkaa irrota rasvaa.
Pistä tofukuutiot mukaan pannulle.
Irroita salaattikerästä uloin lehti ja kanta.
Leikkaa salaatti isoksi silpuksi ja aseta tarjoilulautas(t)en pohjalle.
Muista käännellä tofuja ja pekoneja aina välillä :) Pekoni-tofuseos ei vaadi mitään mausteita, sillä pekonista tulee tarpeeksi suolaisuutta salaatille ja chilijuustosta mausteisuutta!
Seuraavana leikkaa tomaatit lohkoiksi ja asettele salaatin reunoille.
Poista paprikan siemenkota ja leikkaa siitä renkaita tai suikaleita.
Leikkaa kurkusta siivuja salaattiin.
Viimeisenä asettele juustokuutioita salaatin keskelle, ja nostele pekonit sekä tofut salaatin päälle siten, että suurin osa rasvasta jäisi pannuun.
Tarjoile :)


Herkullinen pekoni-tofusalaatti :p


... Ja  vähän kauempaa katsottuna :)

Maistuvaa ruokahalua! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti