sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Hyvä makaronilaatikko

Makaronilaatikkoa on tullut syötyä niin kauan kuin muistan! Tämänkään ohjeen alkuperästä ei ole mitään hajua, se on vain juuttunut päähäni, kuten monet muutkin ruokaohjeet. Makaronilaatikko on hyvin yksinkertaista, maukasta suomalaista ruokaa eikä ole edes vaikea valmistaa! Teen itse makaronilaatikkoa vain muutaman kerran vuodessa, sillä tästä ohjeesta riittää niin monta annosta, että sitä saa syödä monta päivää putkeen :D

Noin 6 annosta

Raaka-aineet:

- 400g jauhelihaa
- Noin 400g täysjyvämakaroneja
- Vettä
- 1 iso sipuli tai 2 pientä
- Öljyä
- Mustapippuria
- 2 lihaliemikuutiota
- Chilijauhetta
- Paprikajauhetta
- Aromisuolaa
- 5dl maitoa
- 3 kananmunaa
- Korppujauhoja

Välineet:

- Kattila
- Paistinpannu
- Leikkuulauta
- Litran mitta tms vastaava
- Paistinlasta
- Iso veitsi
- Uunivuoka
- Pieni pakastepussi
-Desimitta
- Vispilä

Vaikeus: **½ Aika: 1h 20min


Pese ensin kädet.
Laita kattilaan ainakin puolet vettä ja laita se levylle kiehumaan
Silppua sipulit pieniksi.
Laita tilkka öljyä pannulle kuumenemaan ja kippaa sipulit pannuun.
Ruskista sipuleita hetki, jonka jälkeen lisää jauheliha joukkoon.
Kun vesi kiehuu, lisää makaronit sinne. Älä keitä niitä kuitenkaan täysin kypsiksi!
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Lisää jauhelihojen sekaan lihaliemikuutiot murusina.
Sekoittele lihoja ja lisää muut mausteet vielä. Tarkista maku.
Jauhelihat saavat olla himan suolaisia, sillä munamaito tekee laatikosta helposti mautonta.
Seuraavaksi kaada makaroneista vesi pois ja yhdistä ne jauhelihojen kanssa.
Sujauta kätesi pakastepussiinja voitele vuoka. Näin voitelun aikana ei tarvitse liata tassuja :)
Kaada vuokaan liha-makaroniseos.
Valmista munamaito: Riko 3 kananmunat litran mittaan ja vispilöi ne tasaiseksi.
Lisää joukkoon 5dl maitoa ja ripaus vielä pippuria ja suolaa.
Kaada munamaito liha-makaroniseoksen päälle ja sekoita seosta vähän, jotta munamaito leviää tasaisesti.
Ripottele makaronilaatikon pinnalle vielä korppujauhoa, jotta se saa rapean pinnan. Laatikon pinnalle voi myös ripotella juustoraastetta, jos tykkää :)
Pistä laatikko uunin alatasolle noin tunniksi.
Ota ruoka uunista ja anna vetäytyä ja jäähtyä noin 10min ennen syöntiä :d


Tarjoa herkku ketchupin kanssa :d


Juuri uunista tullut makaronilaatikko!

Hyvää ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti