sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Raikas kylmäsavulohisalaatti

Tämä salaatti on nopea tehdä sekä ihanan raikas ja kesäinen. Salaatista voi tehdä pienen, jolloin se sopii lisäkkeeksi tai suuren, jolloin se on ruokaisampi ja täyttää nälkäisemmänkin vatsan. Nauti salaatti kesäisellä ilmalla kylmien virvokkeiden kera tai talvella piristämään päivääsi!

2-4 annosta

Raaka-aineet:

- 1 pieni kerä jäävuorisalaattia
- ½ keltainen paprika
- ½ punainen paprika
- Paketillinen kirsikkatomaatteja
- Noin 15cm pätkä kevätsipulin vihreää varsiosaa
- 200g kylmäsavulohisiivuja
(- koristeeksi pinjansiemeniä, aurinkokuivattua tomaattia ja limelohko)

Välineet:

- Leikkuulauta
- Kokkiveitsi

Vaikeus: *  Aika: n.15min

Aloita taas pesemällä kätöset.
Ensimmäisenä pilko salaatti pienemmäksi ja siirrä silppu suoraan tarjoilulautasille.
Irroita paprikoista siemenkodat ja kuutioi paprikat, asttele ne salaatin päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne salaattiin seuraavana.
Sitten hienonna kevätsipulin varret ja lisää salaattiin. Ylijääneen kevätsipulin voi laittaa pakastimeen odottamaan seuraavaa käyttökertaa :)
Ota kylmäsavulohisiivut paketista ja asettele ne salaatin keskelle päällimmäisiksi.
Lohisiivujen päälle voit vielä ripotella aurinkokuivatun tomaatin paloja sekä pinjansiemeniä.
Voit myös lisätä limelohkon ja puristaa sen sitten salaattiin antamaan makua! :)
Tämä salaatti ei kastiketta kaipaa!


Tässäpä kuva salaatista! :)

Maukasta ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti