torstai 20. kesäkuuta 2013

Kinuski-ananaskeikauskakku

Tämä kakku on ihanan makea herkku vaikkapa juhannukseksi mökille kahvipöytään!
Mikään helppo tekele tämä ei välttämättä ole ensimmäisellä kerralla, mutta kyllä se kärsivällisyyden kanssa valmiiksi tulee :) Itsehän poltin kinuskikastikkeen ensimmäisellä kerralla, mutta nyt olen jo harjaantunut! ;D
Resepti pohjautuu "Mmmm...Leivonta" -kirjan kinuski-omenakeikauskakkuun, mutta olen sitä itse vähän muutellut :)

Noin 6-8 annosta

Raaka-aineet:

Kinuski-ananaskuorrute:
- 4 rkl voita
- 1dl sokeria
- 1rkl vettä
- 2 purkkia säilykeananasta renkaina tai paloina

Pohja:
- Nokare voita vuoan voiteluun
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 175g leivontamargariinia/voita
- 2dl sokeria
- 3 kananmunaa
- loraus vanilja-aromia tai 1tl vaniljasokeria

Välineet:

- Pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n.25cm)
- suuri kulho
- (hedelmäveitsi)
- kattila (mielellään teflonia, jotta kinuski on helppo puhdistaa)
- taikinakaavin
- pieni pakastemuovipussi
- teelusikka
- desimitta
- pieni lautanen
- siivilä
- sähkövatkain
- tarjoilulautanen (halkaisija vähintään 25cm)

Vaikeus: ***½  Aika: n.1h 5min

Pesepä taas kädet :)
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Ota pakastepussi ja pujota kätesi sen sisään. Ota sitten nokare voita ja voitele kakkuvuoka.
Suosittelisin kyllä ostamaan silikonisen kakkuvuoan, sillä sitä ei tarvitse voidella ja se on helppo pestä, kun ei kakunrippeet tartu reunoihin kiinni! :) Itse käytän sellaista.
Seuraavana tee kinuskikastike: sulata 4rkl voita ja 1dl sokeria kattilassa veden kanssa varovasti ja kiehauta sitten.
Vähennä levyn lämpöä ja sekoittele kinuskia esim. taikinakaapimella, kunnes se muuttuu kullankeltaiseksi ja alkaa kuplia.
Varo, ettei kinuski rusketu, sillä silloin sokeri on palanut!
Kaada kinuski kakkuvuoan pohjalle siten, että koko pohja peittyy.
Nyt varmaan ihmettelet, miksi kuorrute tehtiin ensin, mutta se on keikauskakun idea: uunista tullessaan se käännetään ympäri ja kinuski jää siten kakun päälle.
Seuraavaksi asettele ananakset kinuskin päälle. Jos käytät renkaita, leikkaa osa pienemmäksi hedelmäveitsellä, jotta kaikki mahtuvat ja kinuski alkaa peittyä niiden alle.
Sitten siirrytään pohjan tekoon. Sulata 175g voita lautasella mikrossa, jotta se pehmenee.
Seuraavana vatkaa se sokerin ja vanilja-aromin kanssa tasaiseksi.
Vatkaa kananmunat yksi kerrallaan taikinaan.
Siivilöi jauhoja noin 1dl kerrallaan taikinan sekaan ja livauta samalla leivinjauhe joukkoon.
Kaada ja kaavi taikina kinuskin ja ananasten päälle vuokaan ja laita vuoka uuniin ala-tasolle.
Paista kakkua noin 40min, kunnes se on kohonnut ja näyttää kauniin kellanruskealta.
Ota sitten kakku uunista ja kumoa se tarjoilulautaselle!


Kakku yläpuolelta

Minun pala kakkua! :)

Makeaa juhannusta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti