maanantai 29. heinäkuuta 2013

Paistettua lohta pinaatti-perunamuusilla

Tavanomaisestakin ruoasta saa näppärästi vähän parempaa, kun lisää siihen vain vähän jotain extraa. Näin syntyi myös tekemäni pinaattiperunamuusi - ei se paljoa vaadi! :) Pakastepinaattinappeja voi käyttää myös riisin seassa ja keitoissa, joten vaikka tähän tarvitset vain 1 tai 2 nappia, on niille varmasti vielä myöhemmin käyttöä! Lisäksi näin kesällä uusista perunoista saa maistuvaa muusia ja sen valmistuskin on nopeampaa, kun perunoiden keittoaika on lyhempi. Lohi on aina hyvää muusin kanssa ja se on helppo valmistaa :) Herkullisia kokkaushetkiä!

Noin 2-4 annosta

Raaka-aineet:

- 500 grammaa ruodotonta lohifilettä
- Vettä perunoiden keittoon
- 10 uutta perunaa
- 1-2 nappia hienonnettua pakastepinaattia
- Noin ½dl maitoa
- Nokare voita
- Mausteiksi lohelle sitruunapippuria ja aromisuolaa, muusiin tavallista suolaa

Väileet:

- Juuresharja
- Terävä veitsi
- Kuorimaveitsi
- Leikkuulauta
- Desimitta
- Kahvimuki
- Perunasurvin
- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Kattila

Vaikeus: *½  Aika: noin 30min

Älä koskaan jätä peremättä käsiä ennen ruoanlaittoa :)
Ensimmäisenä laita vettä kiehumaan liedelle, lisää keitinveteen hyppysellinen suolaa.
Ota pakastepinaatti nappi sulamaan huoneenlämpöön.
Sitten  pese perunat ja kuori ne.
Paloittele perunat siivuiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin ja ovat helpommin muussattavia.
Laita perunasiivut kattilaan ja keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Tällä välin paloittele lohifile sopivan kokoisiin osiin. Jos lohessa on vielä nahka, ei sitä tarvitse välttämättä poistaa. Se lisää vain työtäsi ja saahan sen pois lautasella :)
Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja laita lohen palat pannulle paistumaan. Ripottele lohen pinnalle aromisuolaa ja sitruunapippuria.
Voita taikka öljyä ei tarvitse pannulle laittaa, sillä lohi on niin rasvainen kala, ettei se kaipaa paistorasvaa.
Lohen palasia ei tarvitse paistaa kuin muutama minuutti/puoli, joten pidä huolta ettevät ne pala tai kuivu!
Voit siirtää lohet pois levyltä odottelemaan, kun ne ovat valmiita. Ne pysyvät kyllä lämpimänä pannulla. :)
Lohien paistuessa tee muusi: lämmitä noin ½dl maitoa kahvimuksissa mikrossa, kunnes se on lämmintä. Näin muusikaan ei jäähdy, kun maitoa lisätään siihen. Maidon määrä on kuitenkin riippuvainen siitä, kuinka löysästä muusista pidät.
Seuraavaksi kaada lämmin maito perunoiden sekaan ja ala survoa niitä.
Jos pinaattinappi ei ole vielä sula, voit lämmittää sitä hetken mikrossa. Lisää se sitten muusin sekaan ja sekoittele.
Lopuksi vielä lisää nokare voita ja suolaa oman makusi mukaan.


Maukasta lohta ja pinaatti-perunamuusia! :)

Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti