torstai 11. heinäkuuta 2013

Kinkku-kasvispiirakka

Tämä piirakka on ihana herkku vaikkapa illanistujaisiin, brunssille tai välipalaksi! Olen yleensä tehnyt piirakan ilman kasviksia, mutta edellisen lohisalaatti-reseptini jälkeen lisäsin tähteiksi jääneet paprikat sekä kevätsipulia piirakkaan. Olen hieman oikaissut taikinan teossa ja ostinkin valmiin takinan, jotta piirakan teko helpottuisi ja aikaa menisi vähemmän :) Lisäksi käyttämäni ruis-perunataikina on terveellisempi kuin tavallinen piirakkataikina ja peruna tuo pehmeyttä joskus kitkeränkin rukiin kylkeen.

8-10 annosta

Raaka-aineet:

- Sunnuntain ruis-perunataikina piirakan pohjaksi
- Nokare voita/margariinia voiteluun

Täyte:

- 1 purkki rasvatonta, maustamatonta maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1 pussi valmiita kinkkusuikaleita
- Puolikas keltainen paprika
- Puolikas punainen paprika
- Noin 15cm pätkä kevätsipulia
- 15 kirsikkatomaattia tai 3 isoa tomaattia
- 1½dl juustoraastetta
- Mausteiksi chilijauhetta, aromisuolaa ja paprikajauhetta

Välineet:

- Kulho
- Ruokalusikka
- Pieni pakastepussi
- Hyvä veitsi
- Piirakkavuoka

Vaikeus: **  Aika: noin 45min

Käsien pesu!
Aloita laittamalla uuni 225 asteeseen lämpenemään. Seuraavaksi pujota kätesi pakastepussiin ja voitele piirakkavuoka voinokareella. Ei kädet likaannu :)
Sulata piirakkataikinaa mikrossa muutamia minuutteja, kunnes se pehmenee.
Pilko paprikat, 10-12 kirsikkatomaattia tai 2 isoa tomaattia ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Loput tomaateista tulevat koristeiksi piirakan päälle.
Kumoa maitorahka kulhoon ja sekoita sitä tasaisemmaksi.
Seuraavana riko kananmuna rahkan sekaan ja sekoita lusikalla voimakkaasti, jotta seoksesta tulee tasaista.
Lisää sekaan kinkkusuikaleet, paprikat, tomaatit ja sipulit. Sekoita.
Kaada noin ½dl juustoraastetta seokseen ja sekoittele taas.
Lopuksi lisää sekaan oman makusi mukaan chilijauhetta, paprikajauhetta sekä aromisuolaa.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja leikkaa tomaateista siivuja tai kirsikkatomaatit puolikkaiksi ja koristele piirakka niillä.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 15 min.
Ota piirakka hetkeksi pois uunista ja ripottele loput juustoraasteesta. piirakan pinnalle. Juusto lisätään vasta tässä vaiheessa siksi, ettei se pala. Niin käy helposti, jos laitat juuston piirakan päälle heti sen mennessä uuniin ensimmäistä kertaa.
Laita piirakka uuniin vielä 15 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.


Tältä näyttää herkullinen kinkku-kasvispiirakka! :)

Nautinnollisia ruokahetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti