maanantai 3. kesäkuuta 2013

Nopea ja helppo herkku: kananuggetit ja ranskalaiset

Ollessani Espanjassa au pairina, isäntäperheeni äiti teki kerran lounaaksi "chicken fingersejä" - tosin hieman eri tavalla. Joskus tekee mieli syödä jotain roskaruokaa, mutta minua ei aina kaikki kaupan valmistuotteet miellytä. Siksi sain idean kerran valmistaa nuggetteja ihan itse ranskalaisten seuraksi, vähän niin kuin auppariperheen äiti. Varmasti on parempaa kuin kaupan jauhetut kanamössöt paneroidun kuoren sisällä!

Noin 2-3 annosta

Raaka-aineet:

- n.400g maustamattomia kanasuikaleita
- 1-2dl korppujauhoja
- kanan mausteiksi currya ja suolaa
- öljyä
- ½ pussia ranskanperunoita
- pottujen mausteiksi aromisuolaa ja cayennepippuria
- tomaatti tai pätkä kurkkua

Välineet:

- paistinpannu- ja lasta
- lautanen/kulho
- uunipelti

Vaikeus: *  Aika: n.20min

Pese kädet!
Pistä uuni päälle 225 asteeseen ja lykkää ranskalaiset pellille. Mausta perunat aromisuolalla ja cayennepippurilla - toimii!
Uunia odotellessa kippaa aluksi noin 1dl korppujauhoja lautaselle, levitä currya ja suolaa sekaan, ja iske muutama kanasuikale kerrallaan siihen. Pyörittele kanoja korppujauho-mausteseoksessa, kunnes ne ovat kauttaaltaan seoksen peitossa. Jos seos loppuu, tee sitä lisää.
Kananmunaa tai muutakaan "sidosainetta" ei korppujauhon joukkoon tarvitse lisätä, sillä usein raaka kana on sen verran tahmeaa, että jauhot kyllä tarttuu pintaan :)
Laita ranskalaiset uuniin ja anna paistua n.17 minuuttia.
Lirauta pannulle tilkka öljyä ja kuumenna se. Laita kanapalleroita pannulle paistumaan ja paista kypsäksi keskilämmöllä muutaman minuutin ajan/puoli, kunnes kuori on kullanruskea.
Huomioithan, että paistoajassa on eroja riippuen suikaleiden paksuudesta :)
Kaikki nuggetit eivät välttämättä mahdu samaan aikaan pannulle, joten siirrä valmiit lautaselle odottelemaan, mutta älä peitä niitä kuvulla, sillä silloin rapea kuori pehmenee! Kun laitat loput nuggetit aiemmin valmistuneiden päälle, pysyvät ne kyllä lämpimänä :)
Ota ranskalaiset pois uunista -mikäli 17min on mennyt - ja tarjoile tuorepalasen, esim tomaattien tai kurkun, kera!
Ps. kannattaa kokeilla sinappia nuggettien kanssa, se antaa mukavan säväyksen! Myös ketsuppi ja majoneesi sopivat hyvin lautaselle kaveriksi.


Tässäpä kuva mun herkustani!

Enjoy!

2 kommenttia:

  1. Moikka!
    Nyt tulee pitkä viesti, toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan :D
    Eli siis innoistuin tästä nugettireseptistäsi ja pohdin, että mitä jos ostaisi kanajauhelihaa ja tekisi siitä ns "kanapullia" ja sitten pyörittelisi ne korppujauhossa ja paistaisi pannulla, niin olisiko lopputulos sitten kuin kaupan nugetissa vai onko koko idea täysi katastrofi?
    Nyt, kun sain avauduttua, niin ei tarvitse enää tätäkään pohtia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Sori mulle ei ole tullut ilmoitusta sun kommentista, niin huomasin sen vasta nyt! :o En usko, että idea on mikään katastrofi :) Varmaan tulee enemmän sellaisia kaupan nugettejen tyyppisiä, kun nää taas on sellasta "kokolihaa" :D Kannattaa sitten kuitenki laittaa kanajauhelihan sekaan vähän kananmunaa ja korppujauhoja ja sekoittaa ne sitten tasaiseksi massaksi, jottei niistä tule kuivia! Samoin mietin, että tarttuuko korppujauho kuinka hyvin sellasiin pulliin ilman mitään sidosainetta? Mutta kokeilepa ja kerro sitten, miten kävi :)

      Poista