tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kinkkukiusaus

Nyt tulee aika tiuhaan tahtiin uutta postausta! Tämä kinkkukiusaus on niin helppo tehdä, että muistat ohjeen jo ensimmäisen kerran jälkeen :)
Jos maltat odotella eikä kokkauksella ole kiire, mutta haluat kädet vapaaksi siitä, tämä on varma valinta saada yksinkertaista herkkuruokaa helpolla ;) Lisäksi tästä riittää monelle syöjälle tai muutamalle vähän pidemmäksi aikaa.

Noin 6-8 annosta

Raaka-aineet:

- Nokare voita
- 1kg peruna-sipulisekoitusta
- Noin 500g kinkkusuikaleita
- 5-6dl ruokakermaa (3 purkkia)
- Aromisuolaa
- Cayennepippuria
- Paprikamaustetta
Päälle:
- 1 tomaatti
- 1,5 dl juustoraastetta

Välineet:

- iso uunivuoka
- pieni muovinen pakastepussi

Vaikeus: *  Aika: 1h 45min

Pese kädet! Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ota ensin pakastepussi ja pujota kätesi sinne. Ota sitten pussikäteesi nokare voita ja voitele vuoka. Tämä on kätevä tapa pitää kädet puhtaina vuokaa voidellessa :)
Seuraavaksi kaada noin 1/3 pussia perunasipulisekoitusta vuoan pohjalle. Ripottele sen jälkeen aromisuolaa, cayennea ja paprikamaustetta purunoiden pinnalle. lisää puolet kinkkusuikaleista. Kaada päälle purkillinen ruokakermaa.
Toista tämä vielä toiseen kerrokseen ja laita päällimmäiseksi vain loput perunasipulisekoituksesta ja purkki kermaa, sitten vasta mausteet, jonka jälkeen voit laittaa kiusauksen uuniin.
Anna kiusauksen muhia uunin ala-osassa tunnin, jonka aikana viipaloi tomaatti ja ota juustoraaste esiin.
Ota kiusaus hetkeksi uunista, asettele tomaatit antamaan makua ja väriä kiusauksen päälle ja lopuksi sirottele vielä juusto.
Anna kiusauksen tekeytyä uunissa vielä n. 30min.
Ota kiusaus uunista ja anna vetäytyä hetki. Kiusaus voi vaikuttaa hieman vetiseltä, kun sitä alkaa syödä suoraan uunista otettuna, mutta jäähtyneenä ylimääräinen neste katoaa!


Tältä näytti mun herkkulautanen! Muistathan lisätä aina jotain tuoretta ateriallesi ;)

Uunituore kinkkukiusaus!

Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti