lauantai 8. kesäkuuta 2013

Jauheliha-perunapaistos eli Mössö

Tämä ruoka on helppo valmistaa ja siitä mukava, ettei sitä tarvitse vahtia, vaan se kypsyy itsestään liedellä.
Keksin mössön joskus lukiossa, kun olin yhdistetyllä ruokkiksella ja hyppärillä käymässä kotona, eikä kaapissa ollut muuta kuin jauhelihaa. Kurkkasin pakastimeen ja kahmaisin sieltä pussin peruna-sipulisekoitusta ja iskin ne pannulle keskenään. Helppoa ja hyvää!

Noin 4 annosta

Raaka-aineet:

- 400-500g jauhelihaa
- n. 400g pruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- purkki ruokakermaa
- kasvisliemikuutio
- mausteiksi cayenne-pippuria ja aromisuolaa oman maun mukaan
- öljyä

Välineet:

- paistinpannu
- paistinlasta/kauha

Vaikeus: *  Aika: n.30min

Kädet puhtaiksi!
Kuumenna öljy pannulla. Kaada pannulle jäinen peruna-sipulisekoitus. Saat kuitenkin lyhennettyä kypsymisaikaa, jos lämmität peruna-sipulisekoitusta etukäteen mikrossa muutamia minuutteja. Kääntele perunoita lastalla ja jatka kypsentämistä, kunnes ne alkavat saada väriä.
Työnnä perunasekoitusta pannun toiseen laitaan ja kippaa jauhelihat tyhjälle puolelle. Käännä levy keskilämmölle ja riko liha pienemmäksi sekä kääntele ja ruskistele sitä. Sekoita sitten liha ja perunat mössöksi.
Kääntele mössöä ja lisää kasvisliemikuutio murusina sekä mausteet ja kääntele vielä pari minuuttia. Periaatteessa mössön voi maustaa myös pelkällä suolalla ja mustapippurilla, mutta mielestäni se on maukkaampaa näin! :) Muistathan aina tarkistaa mausteet ennen ruoan tarjoilua, että niitä on varmasti tarpeeksi :p Ruoan pitää maistua joltain!
Seuraavaksi lisää purkki ruokakermaa ja sen jälkeen anna mössön muhia, kunnes perunat ovat kauttaaltaan kypsiä - eli ainakin n.20 min miedolla lämmöllä, jos jäisinä laitoit. Mössö on kypsää kun se tosiaan näyttää mössöltä ja perunat menevät helposti rikki :)

Tässä mun Mössöni kurkun ja maidon kaverina ;)

Have a nice meal!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti