2 isoa purkillista
Raaka-aineet:
- 1,5kg avomaankurkkuja
- 4dl väkiviinaetikkaa
- 1½rkl kokonaisia maustepippureita
- 2 pientä sipulia
- 4dl sokeria
- 4rkl suolaa
- 1rkl sinapinsiemeniä
- 1,7l vettä
- Nippu tilliä
Välineet:
- Kattila
- Ruokalusikka
- Desimitta
- Veitsi
- Leikkuulauta
- Keittiösakset
- Puuhaarukka/kauha
- 2 tiivistä noin 1,5l lasipurkkia
Vaikeus: * Aika: 30min (+säilöntä)
Aloita käsien pesulla.
Pese kurkut hyvin.
Viipaloi kurkut ja silppua sipulit ja osa tillistä.
Lado kurkut ja tillit kerroksittain lasipurkkeihin.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon sokeri, sipulit ja mausteet sekä loput tillit.
Anna liemen kiehua kymmenisen minuuttia.
Liesituuletin päälle. Suosittelen kovaa tehoa.
Lisää joukkoon etikka ja kuumenna vielä kiehuvaksi.
Kaada liemi kurkkujen päälle. Liemen tulee peittää kaikki kurkut.
Odota kunnes lasipurkit ovat jäähtyneet ja laita ne sitten jääkaappiin tms, kuitenkin +4-10 asteeseen.
Säilö kurkkuja ainakin 3 viikkoa ennen syömistä :)
Kurkut valmiina jääkaappiin! |
Herkullisia kurkkuhetkiä! :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti