tiistai 29. syyskuuta 2015

Omena-inkiväärihillo

Lisää säilöntää! Näin omenakaudella voit laittaa hiukan rumemmatkin omenat hyötykäyttöön, kun sullot ne purkkiin hilloksi :) Tällä ohjeella saat voimakkaan inkiväärin maun omenoiden seuraksi!

1 litran purkillinen hilloa

Raaka-aineet:

- Noin 1kg omenoita
- 30-50g tuoretta inkivääriä
- ½kg hillosokeria
- 1½tl kanelia
- ½dl vettä

Välineet:

- Teflon-kattila
- Kauha
- Kuorimaveitsi
- Raastinrauta
- Omenapora
- Teelusikka
- Ruokalusikka
- Desimitta

Vaikeus: * Aika: Noin 30min (+ jäähdytys ja säilöntä)

Pese ensiksi kädet.
Kuori omenat ja inkivääri.
Poista siemenkodat omenaporalla ja pilko omenat pieniksi kattilaan.
Raasta inkivääri omenapalojen päälle, lisää myös kaneli
Kaada joukkoon vesitilkka.
Kuumenna, kunnes vesi alkaa höyrytä.
Lisää joukkoon hillosokeri.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10min.
Jos hillon pinnalle kertyy vaahtoa, kerää se pois lusikalla.
Siirrä hillokattila pois hellalta ja anna jäähtyä noin puoli tuntia.
Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana.
Sillä aikaa, kun hillo jäähtyy, laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota hillopurkki sinne lämpiämään.
Säilö hillo kuumaan purkkiin.
Purkin jäähdyttyä laita hillo jääkaappiin/kylmään.
Hyytyminen kestää noin vuorokauden :)


Ihanan syksyinen hillo valmiina maisteltavaksi! :)

Herkullisia omenahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti