lauantai 25. tammikuuta 2014

Suussasulavat murokeksit

Tästä eivät keksit enää paremmaksi muutu! Nämä murokeksit eivät myöskään vaadi paljon leipomistaitoja, vaikkakin pursottimella työskentely onkin hieman työlästä. Lopussa kuitenkin nsaat vaivanpalkaksi ihania keksejä, jotka suorastaan sulavat kielen päälle! Tämä resepti on otettu "Mmmm... Leivonta" -kirjasta. Maista ja ihastu  ;)

Noin 100 pientä tai 60 isoa keksiä.

Raaka-aineet:

- 340g pehmeää voita/leivontamargariinia
- 2dl tomusokeria
- Noin 5 tippaa vanilja-aromia
- 5dl vehnäjauhoja
- 1dl maissitärkkelystä

Välineet:

- Veitsi
- Kuppi voille
- Desimitta
- Kulho
- Siivilä
- Sähkövatkain
- Ruokalusikka
- Pursotinpussi ja siihen sopiva tähtikärki
- 2 uunipeltiä ja 2 leivinpaperiarkkia

Vaikeus: ** Aika: Noin  50min


Ensiksi pese käpälät.
Aloita leikkaamalla kuppiin 340g voita ja lämmitä sitä vain 20-30s mikrossa, jotta voi pehmenee, muttei sula.
Seuraavaksi vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Vatkaa joukkoon liraus vanilja-aromia.
Siivilöi mukaan vähän kerrallaan jauhoja ja maissitärkkelystä.
Sekoita aina välissä.
Taikina voi tuntua paksulta, mutta se on tarkoituskin, joten lisää vaan kaikki jauhot loppuun saakka :)
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Lusikoi taikinaa pursotin pussiin ja pursota muutama kierros taikinaa pellille.
Pursota keksejä niin monta, kuin taikinaa riittää ja paista sitten uunissa 5-10min keksien koosta riippuen.
Varo, etteivät keksit pala! Älä päästä keksien reunoja ruskettumaan :)



Tältä näyttivät minun murokeksini purkissa :)



Nautinnollisia keksihetkiä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti