Noin 15 lohipyörykkää
Raaka-aineet:
- Noin 300g savulohta tai raakaa ruodotonta lohta fileenä
- 2 kananmunaa
- ½-1dl korppujauhoja
- Yrttisuolaa
- Kalamaustetta, esim Meiran yrttinen kalamauste
- Öljyä
Välineet:
- Kulho
- Iso lusikka
- Haarukka
- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Leikkuualusta
- Leivinpaperia
- Desimitta
Vaikeus: **½ Aika: Noin 25min
Pestäänpä kädet näin aluksi.
Aseta leivinpaperi leikkuualustan päälle, jottei paikat olisi ihan sotkussa.
Käy kalan kimppuun: jos sinulla on savulohta, irroita se palasina nahasta ja laita kulhoon, jos sinulla on raakaa lohta, paista se ensin pannulla kypsäksi mausteiden kanssa nahkoineen ja irroita sitten paloina kulhoon.
Survo kala haarukalla kulhossa niin hienojakoiseksi kuin pystyt.
Lisää kaksi kananmunaa joukkoon ja sekoita.
Lisääkorppujauhoja ensin ½dl ja lisää niitä sen mukaan, kunnes taikina on tasaista. Korppujauhojen määrä riippuu siitä, kuinka isoja kananmunia olet käyttänyt ja kuinka hienojakoiseksi olet kalan saanut muussattua :)
Lisää joukkoon vielä kalamaustetta ja yrttisuolaa. Taikinaa voi myös maistaa tarkistaakseen mausteiden määrän :)
Lorauta tilkka öljyä pannulle ja pyörittele lohimassasta samankokoisia pyöryköitä.
Kannattaa välillä huuhdella käsiä, sillä taikina tarttuu kiinni käsiin ja vaikeuttaa siten pyörittelyä :)
Paista pannulla noin 7-10min käännellen välillä.
Tarjoile lohipyörykät esimerkiksi perunamuusin ja salaatin kera :) |
Helppoa ja hyvää! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti