sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Maukkaat lohipyörykät

Tällä kertaa taas kalaherkkuja :) Kalaahan tulisi syödä pari kertaa viikossa, mutta ainakin minun on myönnettävä, että se harmittavan harvoin toteutuu. Jos ei halua syödä seitiä - eli pahvia - kala on melko tyyris lommo opiskelijabudjetilla katettun kauppalaskuun. Silloin tällöin lempparikalaani lohta tulee kuitenkin ostettua. Tällä kertaa värkkäilin ensimmäistä kertaa kalapullia ja hyviähän niistä tuli!

Noin 15 lohipyörykkää

Raaka-aineet:

- Noin 300g savulohta tai raakaa ruodotonta lohta fileenä
- 2 kananmunaa
- ½-1dl korppujauhoja
- Yrttisuolaa
- Kalamaustetta, esim Meiran yrttinen kalamauste
- Öljyä

Välineet:

- Kulho
- Iso lusikka
- Haarukka
- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Leikkuualusta
- Leivinpaperia
- Desimitta

Vaikeus: **½ Aika: Noin 25min


Pestäänpä kädet näin aluksi.
Aseta leivinpaperi leikkuualustan päälle, jottei paikat olisi ihan sotkussa.
Käy kalan kimppuun: jos sinulla on savulohta, irroita se palasina nahasta ja laita kulhoon, jos sinulla on raakaa lohta, paista se ensin pannulla kypsäksi mausteiden kanssa nahkoineen ja irroita sitten paloina kulhoon.
Survo kala haarukalla kulhossa niin hienojakoiseksi kuin pystyt.
Lisää kaksi kananmunaa joukkoon ja sekoita.
Lisääkorppujauhoja ensin ½dl ja lisää niitä sen mukaan, kunnes taikina on tasaista. Korppujauhojen määrä riippuu siitä, kuinka isoja kananmunia olet käyttänyt ja kuinka hienojakoiseksi olet kalan saanut muussattua :)
Lisää joukkoon vielä kalamaustetta ja yrttisuolaa. Taikinaa voi myös maistaa tarkistaakseen mausteiden määrän :)
Lorauta tilkka öljyä pannulle ja pyörittele lohimassasta samankokoisia pyöryköitä.
Kannattaa välillä huuhdella käsiä, sillä taikina tarttuu kiinni käsiin ja vaikeuttaa siten pyörittelyä :)
Paista pannulla noin 7-10min käännellen välillä.


Tarjoile lohipyörykät esimerkiksi perunamuusin ja salaatin kera :)


Helppoa ja hyvää! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti