maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mustikka-tuorejuustomuffinssit

Ei olekaan tullut vähään aikaan leivottua, joten eilen iski himo tehdä jotain hyvää. Mustikkamuffinssit kuulosti aika tavanomaiselta, mutta ajattelinpa kokeilla pientä piristystä niihin, nimittäin tuorejuustosydäntä! Idean sain näihin itseasiassa Heseltä, koska näin niitten mainoksessa tälläisen. Itseäni ei huvittanut ostaa niitä, mutta päätin kokeilla, millaisia saan omilla käsilläni aikaan :)

Noin 12 muffinssia

Raaka-aineet:

- 150g leivontamargariinia/voita
- 1,5dl sokeria
- 2 kananmunaa
- loraus vanilja-aromia tai 1tl vaniljasokeria
- 2,5dl vehnäjauhoja
- 1,5tl leivinjauhetta
- 1rkl maitoa
- 50g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytän 1/4 pakettia Philadelphiaa)
- 1dl jäisiä tai tuoreita mustikoita

Välineet:

- kulho
- desimitta
- siivilä
- pieni lautanen
- sähkövatkain
- 2 teelusikkaa
- ruokalusikka
- 24 muffinssivuokaa
- uunipelti

Vaikeus: ***  Aika: noin 1 tunti

Ensimmäisenä luonnollisesti käsien pesu. Sitten laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, ota pelti esiin ja asettele muffinssivuoat 2 päällekkäin, jotteivat leivokset leviä!
Sitten itse asiaan: sulata voita mikrossa lautasella, jotta se pehmenee ja vatkaa se sokerin kanssa tasaiseksi möhnäksi.
Lisää kananmunat joukkoon ja vatkaa lisää.
Lorauta vanilja aromia vielä joukkoon ja vatkaa taas. Jos sinulla ei ole vanilja-aromia, voit käyttää vanilja sokeria, mutta kuitenkin suosittelisin ostamaan aromia. Sitä saa ihan tavallisesta kaupasta leivontatarvikkeiden osastolta pienessä pullossa eikä maksa paljoa :)
Seuraavana siivilöi jauhot taikinaan noin desi kerrallaan ja sekoita leivinjauhe jauhojen mukaan.
Lisää vielä 1rkl maitoa, jottei taikina jää liian paksuksi.
Seuraavaksi ota ruokalusikka esiin ja nosta taikinaa muffinssivuokaan. Ota teelusikalla tuorejuustoa nokare ja laita se muffinssin keskelle "sydämeksi". Toisella lusikalla kannattaa auttaa juustoa, koska se ei irtoa ihan helposti :D Voit myös kokeilla juuston vatkaamista taikinan sekaan, mutta tällöin taikina tulee jättää kokkareiseksi :) Näin säästät vähän aikaa, mutta älä kuitenkaan vatkaa mustikoita sekaan!
Sitten ota muutama mustikka ja ripottele tuorejuuston päälle.
Ota ruokalusikalla vielä vähän taikinaa, jotta juusto ja mustikat peittyvät.
Tee näin jokaiselle muffinssille ja tuikkaa ne lopuksi uuniin. Anna paistua 20-25min, kunnes muffinssit ovat saaneet väriä pintaan :)

Voit ostaa myös silikonisia muffinssivuokia paperisten tilalle. Ne ovat ihan käteviä, kun käyttää vaan pesukoneessa ja kestävät pitkään :) Ei tule turhaa roskaakaan papereista!


Tässä kuva mun muffinsseista :)

Ja vielä päältä

Varmasti tulee hyvää! ;)

3 kommenttia:

  1. Blogissasi näyttää olevan monta hyvää reseptiä :). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  2. Nämä oli herkullisia ja mureita, tein jollain toisella ohjeella jota kehuttiin todella herkullisiksi, mutta niistä tuli niin kaameita sitkeitä, että ihmettelen teinkö jotain väärin. Tein näitä itselleni äitienpäiväksi.

    VastaaPoista