sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kurpitsapiiras

Näin halloweenin aikaan kaupat täyttyvät ihanilla oransseilla kurpitsoilla. Ehkä ostit itsellesikin halloweeniä varten kurpitsan, jonka aiot kovertaa lyhdyksi? Kurpitsa on kuitenkin herkullinen ja sen sisus meneekin usein hukkaan, kun tapana on tehdä näyttävä koriste. Tässäpä siis resepti kurpitsan hyötykäyttöön ;)

Raaka-aineet:

Pohja:
- 3dl vehnäjauhoja
- 125g voita/leivontamargariinia + 1rkl voiteluun
- 2rkl sokeria
- 1 munankeltuainen

Täyte:
- Myskikurpitsa tms. (noin 1kg)
- 1dl maitorahkaa
- 2 kananmunaa
- 3rkl fariinisokeria
- 1,5tl kanelia
- 1tl inkiväärijauhetta
- Siirappia
- Saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä

Välineet:

- Kulho
- Puuhaarukka
- Perunasurvin
- Iso veitsi
- Leikkuulauta
- Kattila
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Desimitta
- Piirakkavuoka

Vaikeus: *** Aika: Noin 1h 45min

Pese ensin kädet.
Nypi voi ja jauhot kulhoon ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon sokeri.
Sekoita joukkoon vielä munan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.
Koverra kurpitsasta ensin pois siemenet ja sitten muu hedelmäliha.
Laita kurpitsan hedelmäliha kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Survo perunasurvimella tasaiseksi seokseksi.
Sekoita kurpitsasoseen joukkoon fariinisokeri.
Seuraavaksi sekoita maitorahka ja pieni loraus siirappia.
Sekoita joukkoon kaneli ja inkivääri.
Viimeisenä lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen tasaisesti.
Kaada päälle täyte ja asettele saksan- tai pekaanipähkinöitä pinnalle.
Voit liruttaa siirappia vielä hiukan ohuena naruna piirakan päälle.
Paista uunissa noin 30min.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua! :)


Uunituore kurpitsapiiras!

Ja vielä viipaleena lautasella :p


Happy Halloween!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti