torstai 20. marraskuuta 2014

Basilikavohvelit oliivitäytteellä

Jotain suolaista ja namia? Ei kovin raskasta, mutta ruokaisaa? Jotain mihin ei mene tuhottomasti aikaa ja vaivaa? Kokeile basilikavohveleita!

4 vohvelia

Raaka-aineet:

Vohvelit:
- 2,5dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1,5dl vehnäjauhoja
- Yrttisuolaa
- Sitruunapippuria
- Valkopippuria
- Tuoretta basilikaa

Täyte:
- 250g maustamatonta maitorahkaa
- Yrttisuolaa
- Sitruunapippuria
- 1tl ketsuppia
- 1tl sinappia
- 1,5dl kivettömiä oliiveja
- 1-2rkl öljyä
- Suolaa
- Oreganoa
- 2tl sitruunamehua

Paistamiseen sitruunavoita tai margariinia

Välineet:

- 2 kulhoa
- Vispilä
- Desimitta
- Ruokalusikka
- Teelusikka
- Veitsi
- Leikkuulauta
- Tehosekoitin/suvasekoitin
- Vohvelirauta tai paistinpannu

Vaikeus: ** Aika: 50min

Pese aluksi kädet.
Aloita vohvelitaikinan teko rikkomalla kananmuna kulhoon ja vispaamalla joukkoon taikinaan tarvittavat mausteet, paitsi basilika.
Vispaa joukkoon maito.
Seuraavana sekoita taikinaan pienissä osissa jauhot.
Silppua tuoretta basilikaa oman makusi mukaan ja sekoita vielä joukkoon.
Laita taikina muhimaan jääkaappiin hetkeksi.
Seuraavana valmista täyte: valmista ensin täytteeseen tuleva oliivitahna kaatamalla oliivit, öljy, oregano sekä sitruunamehu tehosekoittimeen.
Möyhennä tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Jos oliivit ovat pieniä ja tahnasta tulee vetistä, niitä voi laittaa lisää.
Sekoita oliivitahna ja maitorahka sekaisin.
Lisää joukkoon yrttisuolaa ja sitruunapippuria.
Sekoita lopuksi joukkoon vielä sinappi ja ketsuppi.
Laita täyte jääkaappiin ja aloita vohveleiden paistaminen.
Täytä valmiit vohvelit oliivitäytteellä tai dippaa vohveleita täytteeseen!


Täytetty basilikavohveli :p

Voi sen näinkin tehdä ;)

Tarjoile ja nauti! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti