perjantai 6. syyskuuta 2013

Pippurijuusto-lihapullat

Joskus - tai ehkä minun tapauksessani usein - on mukava tehdä tavallisesta ruoasta hieman maistuvampaa muuttamalla sen perusohjetta. Näin kävi kerran, kun mietin mitä tekisin ruuaksi. Kaapissa oli paketti jauhelihaa, mutta mieleni ei tehnyt mitään tavallista ja tylsää. Siispä jauhelihapaketin vieressä lepäävä pippurituorejuustopaketti inspiroi minut kokeilemaan jotain uutta ja tässä on tulos! :)

Noin 3-4 annosta

Raaka-aineet:

- 400g jauhelihaa
- 1 sipuli
- Öljyä
- Noin 3/4dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- Noin 50-75g Creme bonjour mustapippurituorejuustoa
- Rouhittua mustapippuria ja herbamarea tms maustamaan

Välineet:

- Kulho
- Terävä veitsi
- Ruoklusikka
- Teelusikka
- Paistinpannu
- Paistinlasta

Vaikeus: * Aika: n. 20min

Pese kädet.
Silppua sipuli ja laita liraus öljyä kuumenemaan paistinpannulle.
Sekoita ruokalusikalla jauhelihaköntti kulhossa murusiksi.
Ruskista sipulit pannulla ja siirrä ne kylmälle levylle jäähtymään.
Riko jauhelihan joukkoon kananmuna ja lisää samalla mausteita. Ole varovainen, ettei pippuria tule liikaa, sillä sitä on kuitenkin hiven tuorejuustossakin!
Kaavi sipulit jauhelihataikinaan ja sekoittele.
Lisää vielä noin ½dl korppujauhoja ja sekoittele. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, voit lisätä vielä hieman korppujaauhoja.
Viimeisenä nypi taikinaan teelusikalla pienissä osissa tuorejuusto, jotta se on helpompi sekoittaa.
Sekoittele taikina tasaiseksi ja rupea pyörittelemään siitä lihapullia pannulle.
Sirottele vielä loput korppujauhot lihapullien päälle.
Paista lihapullia noin 10min, kunnes ne ovat kypsiä. Muista aina välillä käännellä niitä!
Voit paistaa lihapullia myös uunissa 200 asteessa noin 20 min, mutta silloinhan valmistusaika hieman pitenee :)


Hyviä olivat minun lihapullani! :d

Juustoista ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti