lauantai 20. syyskuuta 2014

Täytetyt paprikat

Kovaa vauhtia tulevan syksyn väreissä koreilevista paprikoista on mukava tehdä purtavaa. Nämä paprikat täyttävät vatsan hyvin ja maistuvat parhailta uunituoreina! Pst! Saat tehtyä kasvisversion vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen ;)

8 täytettyä paprikaa

Raaka-aineet:

- 4 kokonaista paprikaa
- 400g jauhelihaa/2dl soijarouhetta
- 2 pientä ruskeaa sipulia tai 1 iso
- 1,5dl tummaa riisiä
- Pinaattia
- Persiljaa
- 2dl juustoraastetta
- 2 kananmunaa
- Aromisuolaa
- Juustokuminajauhetta
- Mustapippuria
- Yrttisuolaa
- Cayennepippuria
- 1 kasvisliemikuutio
- Tilkka öljyä

Välineet:

- Leikkuulauta
- Veitsi
- Kattila
- Paistinpannu
- Desimitta
- Paistinlasta
- Ruokalusikka
- Uunivuoka/-pelti

Vaikeus: ** Aika: 50min

Pese aluksi kädet.
Pese paprikat.
Silppua sipuli ja ruskista tilkassa öljyä.
Lisää joukkoon jauheliha ja mausta aromisuolalla sekä cayennepippurilla.
Keitä riisi ohjeen mukaan. Mausta yrttisuolalla ja lisää joukkoon hienonnettua pinaattia.
Poista paprikoista vihreät jalat ja siemenet.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Lisää keitetyt riisit jauhelihojen sekaan.
Murenna kasvisliemikuutio täytteen joukkoon ja sekoittele.
Lisää loput mausteet sekä persilja.
Anna täytteen jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon kananmunat sekä 1dl juustoraastetta.
Asettele paprikan puolikkaat uunivuokaan tai pellille ja lusikoi niihin täytettä.
Kuorruta vielä juustoraasteella.
Kypsennä täytettyjä paprikoita uunissa 15-20min.
Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa :)


Lautasellinen täytettyjä paprikoita :p

Syksyistä ruokahalua! :)

2 kommenttia:

  1. Täytetyt paprikat on kyllä hyviä. Itse teen niitä ihan kunnon satsin kerralla ja laitan suurimman osan pakkaseen kiireisiä arki-iltoja varten. Vaikka kuten sanoit, niin kyllähän ne uunituoreina parhaalta maistuvat... Tosi kivat mausteet sinulla ja tuo pinaatti on kyllä myös kiva lisä, nam. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvä ajatus! Kiitos, toivottavasti maistuu :)

      Poista