lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kanahamppari-ateria

Tekeekö mieli jotain namia? Jotain roskaruokaa, mutta ei mäkki- tai hesemättöä? Tee itse oma hamppariateriasi! Onhan siinä vähän leikkaamista ja paistamista, mutta mielestäni tästä tuli erittäin hyvää! :)

4 hamppariateriaa

Raaka-aineet:

- 4 esipaistettua sämpylää
- 400g maustamattomia kanasuikaleita
- 1-2 tomaattia
- Salaatinlehtiä
- 1 punasipuli
- 10cm pätkä kurkkua
- Paprikamajoneesia (tai tavallista + 1rkl savustettua paprikajauhetta)
- Aurajuustoa tai cheddar-juustosiivuja
- Sitruunapippuria
- Yrttisuolaa
- 6-8 perunaa tai pussillinen maalaisranskalaisia (esim. Oolannin)
- Suolaa
- Ketchupia

Välineet:

- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Leivinpaperia ja uunipelti
- Leikkuulauta
- Terävä veitsi
- Sahalaitaveitsi

Vaikeus:Aika: 35-45min, riippuen siitä teetkö ranskalaiset itse vai et.

Aloitapa käsien pesulla.
Paista sämpylät uuniassa ohjeen mukaan.
Pese perunat ja viipaloi niistä ranskalaisia ja asettele uunipellille. Vaihtoehtoisesti kumoa pussillinen pakasteranuja uunipellille.
Laita ranskalaiset heti sämpylöiden perään uuniin ja paista noin 20min tai pakasteranut ohjeen mukaan.
Sillä aikaa paista kanasuikaleet pannulla ja lisää niihin yrttisuolaa sekä sitruunapippuria.
Pese kurkku, tomaatti ja salaatti.
Viipaloi tomaatti, sipuli sekä kurkku ohuiksi siivuiksi.
Revi salaatin lehdet sopiviksi paloiksi hampparin väliin.
Leikkaa sämpylät kahtia sahalaitaveitsellä.
Pursota paprikamajoneesia sämpylän kanteen ja kokoa hamppari kasviksista, kanasta sekä juustosta.
Ripottele ranskalaisten päälle suolaa.
Asettele hamppari lautaselle ranskalaisten kanssa, tarjoile ketchupin kera! :)


Tältä näyttää herkullinen kotitekoinen hamppari-ateria :p

Herkullista ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti