lauantai 15. maaliskuuta 2014

Katkarapupiirakka

Merenherkuista saa tehtyä aivan loistavia piirakoita ja pasteijoita. Tässäpä teille siis ihana, suussasulava piirakka, joka sopii nautittavaksi vaikka brunssilla tai juhlissa :)

8-10 annosta

Raaka-aineet:

- 5 lehtitaikinalevyä
- 200g isoja katkarapuja (pakaste)
- Purkki Creme Bonjour cuisine tilli&sitruuna (250g)
- 100g ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- 1,5dl jasmiiniriisiä
- Sitruunapippuria
- Yrttisuolaa
- Nokare margariinia voiteluun

Välineet:

- Kattila
- Kauha
- Desimitta
- 2 kulhoa
- Iso lusikka
- Piirakkavuoka

Vaikeus: ** Aika: 45min (+sulatus noin 30min)


Pese aina aluksi kädet! :)
Sulata ensin rapuja kulhossa huoneen lämmössä, saavat olla hieman kohmeisia ennen kuin teet täytteen.
Sulata myös lehtitaikinalevyt pehmeiksi.
Keitä 1,5dl jasmiiniriisiä ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Kumoa creme bonjour kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma.
Sekoita joukkoon myös kananmunat.
Valuta katkaravuista turhat nesteet pois ja sekoita joukkoon.
Lisää sitruunapippuria ja yrttisuolaa, tarkista maku!
Sekoita joukkoon vielä jasmiiniriisit.
Voitele piirakkavuoka ja asettele kaksi lehtitaikinalevyä pohjalle.
Täytä reunalle jäävät aukot viel puolikkaalla lehtitaikinalevyllä ja painele pohja muotoon.
Kaada täyte pohjan päälle.
Venytä loput lehtitaikinalevyt kanneksi piirakan päälle.
Nipistele lehtitaikinalevyjen saumat umpeen.
Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä 10 min, tarjoile! :)


Tältä näyttää herkullinen katkarapupiirakka! :)

Merellistä ruokahalua! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti