perjantai 21. maaliskuuta 2014

Lempeä mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on kahvipöytien klassikko. Se oli varmaan yksi ensimmäisistä leivonnaisista, joita pikku-käsilläni opettelin itse tekemään. Tämä mustikkapiirakka on tehty murotaikinapohjaan, mutta halutessasi voit tehdä sen myös pullataikinaan. Pullataikinan ohjeen löydät myös tästä blogista! Tässä teille minun ohjeeni mustikkaisen herkun loihtimiseen ;)

Raaka-aineet:

Pohja:

- 200g leivontamargaiinia ja nokare vielä voiteluun
- 1dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta

Täyte:

- 1 purkki maustamatonta maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1rkl sokeria tai vaniliinisokeria
- 2,5dl tuoreita tai pakastemustikoita

Välineet:

- 2 kulhoa
- Sähkövatkain
- Desimitta
- Siivilä
- Teelusikka
- Ruokalusikka
- Piirakkavuoka
- Pakastepussi

Vaikeus: **½ Aika: Noin tunti


Pese aluksi kätesi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Aloita piirakan teko valmistamalla ensin murotaikinapohja.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
Lisää kananmuna ja vatkaa.
Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.
Pujota kätesi pakastepussiin ja voitele piirakkavuoka. Näin kädet eivät likaannu :)
Painele murotaikina piirrakkavuoan muotoon. Jätä kuitenkin pieni nokare taikinaa, jos haluat tehdä koristeita piirakan päälle :)
Seuraavana valmista piirakan täyte.
Kippaa purkillinen maitorahkaa ja ruokalusikallinen sokeria kulhoon.
Riko joukkoon yksi kananmuna ja sekoita isolla lusikalla.
Kaada maitorahkaseos piirakkapohjan päälle.
Ripottele mustikat täytteen päälle.
Voit halutessasi ripotella vielä kevyesti sokeria mustikoiden päälle.
Jos jätit taikinaa vielä koristelua varten, tee koristeet tässä vaiheessa piirakan päälle.
Laita mustikkapiirakka uuniin noin puoleksi tunniksi.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua!


Tältä näyttää uunituore mustikkapiirakka :)

Makeita mustikkahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti