Raaka-aineet:
Pohja:
- 200g leivontamargaiinia ja nokare vielä voiteluun
- 1dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
Täyte:
- 1 purkki maustamatonta maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1rkl sokeria tai vaniliinisokeria
- 2,5dl tuoreita tai pakastemustikoita
Välineet:
- 2 kulhoa
- Sähkövatkain
- Desimitta
- Siivilä
- Teelusikka
- Ruokalusikka
- Piirakkavuoka
- Pakastepussi
Vaikeus: **½ Aika: Noin tunti
Pese aluksi kätesi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Aloita piirakan teko valmistamalla ensin murotaikinapohja.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
Lisää kananmuna ja vatkaa.
Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.
Pujota kätesi pakastepussiin ja voitele piirakkavuoka. Näin kädet eivät likaannu :)
Painele murotaikina piirrakkavuoan muotoon. Jätä kuitenkin pieni nokare taikinaa, jos haluat tehdä koristeita piirakan päälle :)
Seuraavana valmista piirakan täyte.
Kippaa purkillinen maitorahkaa ja ruokalusikallinen sokeria kulhoon.
Riko joukkoon yksi kananmuna ja sekoita isolla lusikalla.
Kaada maitorahkaseos piirakkapohjan päälle.
Ripottele mustikat täytteen päälle.
Voit halutessasi ripotella vielä kevyesti sokeria mustikoiden päälle.
Jos jätit taikinaa vielä koristelua varten, tee koristeet tässä vaiheessa piirakan päälle.
Laita mustikkapiirakka uuniin noin puoleksi tunniksi.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua!
Tältä näyttää uunituore mustikkapiirakka :) |
Makeita mustikkahetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti