Noin 3 annosta
Raaka-aineet:
- Noin 500g hirvenlihaa pakasteena tms
- Noin 400g puhdistettuja suppilovahveroita
- 2dl ruokakermaa
- Nokare voita
- 1 ruskea sipuli
- Noin 300g krokettiperunoita (saa esim pakasteena kaupasta)
- 2dl Puolukoita tai puolukkasurvosta
- Kasvisliemikuutio
- Mustapippuria, sitruunapippuria
- Suolaa, aromisuolaa
Välineet:
- 2 paistinpannua
- Paistinlasta
- Iso veitsi
-Leikkuulauta
- Kauha
- Uunipelti
- Leivinpaperi
- Haarukka
- Syvä lautanen
Vaikeus: ** Aika: 25min
Pestäämpä ensin taas kädet :)
Seuraavaksi laita uuni kuumenemaan krokettiperunoiden pussin ohjeen mukaan.
Levitä krokettiperunoita uunipellille levinpaperin päälle ja ripottele hieman aromisuolaa hunnuksi.
Pilko sipuli peineksi silpuksi.
Kuumenna molemmilla paistinpannuilla nokare voita ja kumoa toiseen sipulisilppu, toiseen riistakäristys.
Raaka-aineita voi ostaa tai poimia tarpeen mukaan enemmänkin, sillä sekä sienet että lihat kutistuvat pannulla!
Ruskista lihoja ja sipuleita, lisää sipulipannuun sienet.
Laita krokettiperunat kuumaan uuniin ja paista ohjeen mukaan.
Mausta lihat perinteisellä suolalla ja mustapippurilla, sienet kasvisliemikuutiolla ja sitruunapippurilla.
Varo, ettei suolaa sujahda ruokaan liikaa!
Lisää sienien sekaan 2dl ruokakermaa ja sekoittele.
Anna pannujen kypsentää ruokansa rauhassa ja listi samalla puolukat lautasella.
Puolukoihin voi lisätä hieman sokeria, mutta niiden ei ole tarkoitus olla makeita :)
Ota krokettiperunat ulos uunista ja asettele jokaista ruokalajia lautaselle.
Käy kiinni herkkuihin!
Syksyherkkua lautasella :) |
Valoa syksyisiin keittiöihinne! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti