tiistai 10. syyskuuta 2013

Tofu-wokki

Tällä kertaa puhdasta kasvisruokaa :)
Tofu-wokki on helppo ja nopea ruoka, joka on terveellinen ja kevyt. Monesti kuulee, ettei kasvisruoka täytä eikä tofu maistu miltään - tällä ohjeella kumoan ne väitteet! Maista ja ylläty ;)

Noin 3 annosta

Raaka-aineet:

- 1 paketti tofua (itse käytän maustamatonta, mutta löytyy myös savustettua, marinoitua jne)
- 3/4 pussia pakastewokki-vihanneksia
- Papusekoitus Go greeniltä (esikeitettyjä borlottipapuja, kikherneitä ja isoja valkoisia papuja)
- Soijakastiketta
- Sitruunapippuria, (yrttisuolaa, cayennepippuria)
- Öljyä

Välineet:

- Iso veitsi
- Leikkuulauta
- Wokki-pannu tai suuri paistinpannu
- Paistinlasta

Vaikeus: * Aika: Noin 15-20min

Pesehän taas kädet ennen kuin aloitat :)
Ensimmäisenä valuta tofupakkauksesta nesteet pois.
Kumoa tofunpalanen leikkuulaudalle ja pilko se kuutioiksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista tofukuutioita siinä hetki.
Lisää tofujen sekaan loraus soijakastiketta.
Kaada jäiset wokki-vihannekset paistinpannulle ja lisää vielä tilkka öljyä.
Kääntele vihanneksia, kunnes ne alkavat pehmetä.
Valuta papusekoituksesta liemi pois ja tuikkaa ne pannulle. Itse suosin Go greenin tuotteita, sillä ne ovat luomua, edullisia ja takuulla hyviä! Jos et juuri tätä sekoitusta kaupasta löydä, voit toki ostaa vaikka pelkästään kikherneitä tai papuja. Huolehdi kuitenkin, että ne ovat esikeitettyjä! :)
Lisää wokkiin vielä kunnon loraus soija-kastiketta ja sitruunapippuria.
Yrttisuolan kanssa kannattaa olla maltillinen, sillä soijakastike on jo itsessään suolaista. Yrttisuolaa ei välttämättä edes tarvita :) Jos kaipat pientä potku wokkiisi, voit lisätä sekaan vielä cayenne-pippuria.
Paist wokkia, kunnes nesteet ovat haihtuneet pannulta ja vihannekset kypsiä.



Raikas ja maukas tofu-wokki!


Kevyttä ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti