maanantai 19. elokuuta 2013

Pippuriset paistetut perunat aurajuustoisella jauhelihakastikkeella ja pinaatilla

Maanantaista on tainnut tulla minun bloggailu-päiväni :D Tänään innostuin vähän Stockmannin herkkuosastolla ja tuli ostettua vähän sitä sun tätä, mistä piti sitten loihtia herkkuruokaa :)
Kun olin pieni, isäni teki aina välillä paistettuja perunoita. En ole syönyt niitä pitkään aikaan, joten nyt tuli kova hinku tehdä niitä ja kylkeen vähän erilaista jauhelihakastiketta sekä herkullista keitettyä pinaattia :)

3-4 annosta

Raaka-aineet:

- 4-5 kiinteää perunaa
- Öljyä
- n. 100g tuoretta pinaattia
- 400g jauhelihaa
- 1 ruskea sipuli
- ½ purkkia Valion aura-ruokakermaa
- 1½-2dl tavallista ruokakermaa
-  1-2 haarukallista vehnäjauhoja
- Vettä
- 1 lihaliemikuutio
- Perunoiden mausteeksi aromisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- Kastikkeeseen mausteeksi yrttisuolaa (esim. Herbamare) ja chilijauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä/ketsuppia
- Pinaattien mausteeksi yrttisuolaa ja oliiviöljyä

Välineet:

- Kattila
- 2 paistinpannua
- Paistinlasta
- Haarukka
- Ruokalusikka
- Lasi/muki
- Terävä veitsi
- Leikkuulauta

Vaikeus: **½  Aika: n.35min


Aloita pesemällä kädet!
Pese perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Keitä vedessä noin 15 min.
Hienonna sipuli ja paistele silppua hetki öljytilkassa paistinpannulla.
Kippaa jauheliha pannulle ja ruskista sitä, ripottele päälle yrttisuolaa ja chilijauhetta, sekoittele.
Kaada öljyä pannulle ja asettele perunaviipaleita siihen. Varo kuitenkin laittamasta öljyä liikaa, ettei perunoista tule liian rasvaisia ja sipsimäisiä!
Ripottele perunoiden päälle aromisuolaa ja reippaasti mustapippuria
Seuraavana tee jauhelihakastikkeen suuruste. Ota 1-2 haarukallista vehnäjauhoja lasiin tai mukiin ja lisää vettä vain niin, että jauhot peittyvät. Sen jälkeen sekoittele seosta voimakkaasti niin, ettei siihen jää paakkuja. Lisää vielä vähän vettä, jottai seos ei ole niin paksua ja kaada jauhelihojen päälle samaan aikaan aura-kerman kanssa. Kaada vielä tavallinen ruokakerma joukkoon.
Käännä perunoita välillä pannulla ja lisäile pippuria ja aromisuolaa vielä hiukan.
Perunoita joutuu todennäköisesti paistamaan useamman satsin, sillä kaikki viipaleet eivät mahdu samaan aikaan pannulle! :)
Murenna lihaliemikuutio kastikkeen sekaan ja jatka sekoittelua.
Lisää kastikkeeseen vielä tomaattipyre tai ketsuppi antamaan makua ja väriä.
Keitä pinaatit vedessä samassa kattilassa, jossa keitit perunaviipaleet juuri ennen ruoan tarjoilua.
Kiehauta vettä kattilassa ja lisää pinaatit. Keitä vain 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat tumman vihreitä.
Älä sekoittele pinaatteja, vaan painele veden alle :)
Asettele ruoat erikseen lautaselle. Pirskota pinaattien päälle vielä vähän oliiviöljyä ja yrttisuolaa.


Tällainen herkkulautanen koreili minun pöydälläni :)

Kesäistä ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti