tiistai 7. huhtikuuta 2015

Merellinen riisipata

Tekeekö mielesi meren herkkuja, muttet viitsi maksaa siitä 30e ravintolassa? Kokeilepa tätä kotona! Ei edes vie kauaa aikaa :)

Noin 4 annosta

Raaka-aineet:

- 1,5dl riisiä
- 3 tuoretta herkkusientä, jos ovat pieniä, niin 5
- Pieni ruskea sipuli
- 1,5dl Herne-maissi-paprika -sekoitusta
- Noin 200g pakastekatkarapuja
- 100-200g pakastekalmaria tai mustekalaa
- Purkki säilykesimpukoita
- Kurkumaa
- ½ kalaliemikuutio
- Hyppysellinen aromisuolaa
- Valkopippuria
- Cayennepippuria
- Kuivattua persiljaa
- 1rkl sitruunamehua
- Öljyä

Välineet:

- Kattila
- Paistinpannu
- Leikkuulauta
- Iso veitsi
- Syvä lautanen
- Desimitta
- Kauha/paistinlasta

Vaikeus: * Aika: 30min

Aloita pesemällä kädet.
Keitä riisi ohjeen mukaan, mutta lisää keitinveteen hiukan kurkumaa.
Samalla pilko sipuli sekä herkkusienet.
Laita pannulle tilkka öljyä ja paista niitä hetki käännellen.
Voit sulattaa jäisiä mereneläviä syvällä lautasella hetken mikrossa, jolloin ne paistuvat nopeammin eikä pannulle kerry kamalasti ylimääräistä nestettä.
Lisää herne-maissi-paprika -sekoitus.
Lisää merenelävät.
Lisää joukkoon keitetty riisi, josta on vedet kaadettu pois.
Murenna kalaliemikuutio ja sekoita.
Lisää muut jäljellä olevat mausteet ja tarkista maku.
Lisää lopuksi vielä sitruunamehu.
Tarjoile!


Valmis annos maukasta meripataa :)


Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti