torstai 19. helmikuuta 2015

Salaatti-tacot

Eränää päivänä päähäni pälkähti idea tehdä pitkästä aikaa tacoja, mutta eipä kaupasta löytynytkään taco-kuoria. Olin luova ja päätin tehdä astetta teveellisemmät taco-kuoret itse - nimittäin salaatin lehdistä! Tämä vasta on herkkua, maistakaa itse ;)

Noin 8-10 salaattitacoa

Raaka-aineet:

- 2 sydänsalaattia eli pikkusalaattia
- 400g jauhelihaa
- 1,5dl villiriisiä
- 5 tuoretta herkkusientä
- Ruskea sipuli
- 2rkl paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa
- 1dl porkkanaraastetta
- 1dl raastettua punakaalia
- Valkosipulijauhetta
- Kasvisliemikuutio
- Paprikajauhetta
- Mustapippuria
- Cayennepippuria
- Oreganoa tai kuivattua persiljaa
- Öljyä

Välineet:

- Paistinpannu
- Kattila
- Desimitta
- Raasinrauta
- Veitsi
- Leikkuulauta
- Kauha/paistinlasta

Vaikeus:Aika: 25min

Ensin pese kädet.
Laita vesi kiehumaan villiriisä varten ja keitä riisi ohjeen mukaan.
Voit lisätä keitinveteen hyppysellisen suolaa.
Irroita sydänsalaatin lehdet kannasta ja pese ne. Laita kuivumaan.
Silppua sipuli ja viipaloi sienet pieniksi ja ruskista öljyssä pannulla.
Sekoita jauhelihat joukkoon.
Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
Raasta porkkana sekä punakaali ja lisää joukkoon.
Lisää keitetty villiriisi.
Lisää paseerattu tomaatti sekä mausteet ja sekoita.
Tarkista maku.
Kauho valmis täyte salaatinlehtien sisään ja tarjoile!


Tässä herkkutacot valmiina! :)

Buen provecho!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti