torstai 14. elokuuta 2014

Stroganoff

Tämä klassikko-lihakastike on maukasta vaihtelua arjen jauhelihakastikkeisiin ja lihapatoihin. Tämä on oma, hieman muunneltu versioni perinteisestä. Kastikkeesta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin jaksat hauduttaa lihaa. Toivottavasti maistuu! ;)

3-4 annosta

Raaka-aineet:

- Noin 400g maustamatonta naudanlihaa (paistia tms.)
- Ruskea sipuli
- 2 isoa suolakurkkua tai 5-10 cocktailkurkkua
- 2 porkkanaa
- Lihaliemikuutio
- Maustepippuria
- 1rkl sinappia
- 1rkl tomaattipyrettä
- 2rkl vehnäjauhoja
- Vettä
- Tilkka öljyä
- Suolaa

- Smetanaa

Välineet:

- Iso paistinpannu
- Leikkuulauta
- Veitsi
- Kauha
- Ruokalusikka
- Haarukka
- Muki

Vaikeus:Aika: noin tunti

Ota liha lämpenemään pöydälle vähintään puolituntia ennen kokkausta!
Pese ensin kädet.
Kuutioi liha, jos se ei ole valmiiksi leikattua.
Silppua sipuli pieneksi ja ruskista sitä öljyssä pannulla.
Lisää lihat, suola ja pippuri joukkoon ja ruskista kevyesti.
Lisää hiukan vettä joukkoon ja anna hautua.
Pese ja pilko porkkanat. Leikkaa ne viipaleiksi.
Heitä porkkanat lihojen sekaan.
Valmista kastikkeen suuruste: ota haarukalla jauhoja mukin pohjalle ja lisää päälle vettä vain sen verran, että jauhot peittyvät. Sekoita haarukalla tasaiseksi mössöksi. Lisää vielä muki täyteen vettä ja sekoita.
Lisää suuruste lihojen joukkoon ja lisää vielä vettä sen mukaan, kuinka paksua haluat kastikkeesta :)
Murustele lihaliemikuutio sekaan. Lisää myös sinappi sekä tomaattipyre.
Hauduta kastiketta vielä, kunnes se on kypsynyt ainakin 45min.
Lisää viimesenä joukkoon vielä suolakurkkukuutiot ja hauduta noin 5min.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Tarjoile smetanan ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera!





Maistuvaa ruokahalua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti