Noin 4 annosta
Raaka-aineet:
- 400g naudan jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 5-6 kiinteää perunaa
- Maustepippuria
- 1tl suolaa
- 1½ lihaliemikuutiota
- 3dl vettä
- Rasvaa voiteluun
Välineet:
- Liekkuulauta
- Iso veitsi
- Juuresharja
- Uunivuoka
- Pieni muovipussi
- Pieni kattila
- Desimitta
Vaikeus: ** Aika: 50min
Pese ensiksi kädet.
Laita uuni lämpenemään 200asteeseen.
Pujota kätesi pakastepussiin ja voitele vuoka sillä, niin ei kädet likaannu :)
Pese perunat ja leikkaa niistä melko ohuita viipaleita. Perunoita ei ole pakko kuoria!
Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja ripsuttele päälle hiukan maustepippuria sekä suolaa.
Silppua sipuli pieneksi.
Nypi suurin osa jauhelihasta pieninä paloina perunaviipaleiden päälle ja lisää 3/4 sipulisilpusta jauhelihojen päälle.
Lisää loput perunaviipaleet seuraavaan kerrokseen, samoin jauhelihat ja sipulit.
Ripottele päälle vielä maustepippuria.
Keitä 3dl vettä kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot sekaan.
Kaada liemi tasaisesti merimiespihvivuokaan.
Paista ruokaa uunissa noin 25-30minuuttia.
Tarjoile ja nauti! :)
![]() |
Herkkuannos lautasella :p |
Uunituore merimiespihvi jauhelihasta! |
Makoisaa ruokahalua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti